Mandersloot - Transport

 
 
 

Actualiteit

01 V 2017 Mandersloot klaar voor toekomst met nieuwe APS en TMS

Bron: Transport & Logistiek - 2017 • 6

 

Bij Mandersloot in Scherpenzeel wordt sinds 1 februari dit jaar hard gewerkt om vanaf 1 november live te gaan met het nieuwe transport management systeem (TMS) Navitrans, evenals met het tegelijkertijd aangeschafte automatisch plansysteem (ORD) van Ortec. Deze systemen moeten het bedrijf in staat stellen de komende jaren door te groeien en zijn klanten optimaal te blijven bedienen en verder te ontzorgen.

 

Specialiseren

 

Mandersloot is in 1964 opgericht en was een van de eerste transportbedrijven die lading vervoerde van en naar Polen. Inmiddels heeft het bedrijf, dat zich heeft ontwikkeld van transporteur naar logistiek dienstverlener, meerdere locaties. Naast het hoofdkantoor in Nederland zijn dat twee vestigingen in Polen, en in Tsjechië, Hongarije en Roemenië één vestiging. In totaal werken er een kleine vijfhonderd mensen bij Mandersloot en bestaat de eigen vloot uit 130 trekkende eenheden en even zoveel trailers. Deze vloot wordt aangevuld met tientallen onderaannemers die eveneens onder de planning en verantwoordelijkheid van Mandersloot vallen. Mandersloot is gespecialiseerd in transport, warehousing en distributie van onder meer levensmiddelen, bloemen en planten, vlees, vis en hoogwaardige goederen. Het transport in Nederland wordt voornamelijk uitgevoerd door Nederlandse chauffeurs. Het transport van, naar en binnen de diverse Oost-Europese landen door Oost-Europese chauffeurs in dienst van de betreffende Mandersloot vestigingen.

 

Ontgroeid

 

“De afgelopen jaren, vooral sinds 2013, zijn we jaarlijks met zo´n 20 procent gegroeid”, vertelt directeur Ronald Mandersloot. “Belangrijk binnen een bedrijf zoals wij nu zijn met meerdere internationale vestigingen, is ervoor te zorgen dat je communicatie- en datasysteem goed voor elkaar is. Een goed TMS is daarvoor de basis. We bestaan nu 52 jaar en we willen nog zeker 52 jaar verder. Daarvoor is het nodig ons bestaande TMS te vervangen. We zijn ons bestaande systeem ontgroeid en hebben nu een totaal andere keuze moeten maken.” Henri Groothuis, manager ICT bij Mandersloot, vult aan: “Het oude systeem kan de hoeveelheid zendingen en gelijktijdige gebruikers niet meer aan. Vorig jaar gingen er 350.000 planregels en 160.000 zendingen door het systeem. Dit jaar worden dat circa 200.000 zendingen en 400.000 tot 500.000 planregels. En de komende jaren worden dat er alleen maar meer. Dat moeten je systemen wel aankunnen.”

 

Enthousiasme

 

Mandersloot wilde in eerste instantie alleen gaan voor het TMS-systeem Navitrans, geleverd door Rainbow Solutions. “Dat systeem stond ons het beste aan, mede omdat het gebaseerd is op het Microsoft Dynamics-platform. Dit is een opensourceplatform dat staat voor stabiliteit, continuïteit en biedt een enorm potentieel aan tools en ontwikkelingen. Om te zien en te ervaren hoe dat systeem in de praktijk werkt, zijn we gaan kijken bij Van Zaal Transport in De Kwakel. Zij doen hetzelfde werk als wij, maar dan vooral in de Benelux en Duitsland. Daar werden we eigenlijk al meteen enthousiast gemaakt voor het automatisch plansysteem (ORD) van Ortec dat daar draaide.” Met dat plansysteem zou het voor Mandersloot mogelijk worden om meer dynamisch en geheel automatisch te gaan plannen. Het bedrijf zou dan niet meer overwegend afhankelijk zijn van alles wat de planners in hun hoofd hebben als het gaat om regels en uitzonderingen. Daarnaast zouden ETA-berekeningen en het up-to-date houden van status en gegevens kinderspel zijn richting de klanten. Betere service en dienstverlening, evenals de nodige besparingen zouden het gevolg zijn.

 

Ruimte

 

“De besparingen op kilometers, beladingsgraad, optimale ritten enzovoorts is voor ons natuurlijk meegenomen, maar is zeker niet leidend geweest bij de beslissing om voor ORD te gaan”, zegt Werner Dornbos, kwaliteitsmanager bij Mandersloot. “Onze dienstverlening optimaliseren richting de klant stond voorop, evenals het kunnen doorgroeien met hetzelfde aantal mensen.” Groothuis vult aan: “Met dit plansysteem is dat mogelijk. Hoewel onze planners altijd eindverantwoordelijk blijven voor de keuze van ritten en dus de planning, neemt dit systeem hen veel werk uit handen. Op deze manier zijn we in staat met dezelfde club mensen meer werk te verzetten. Dat geldt overigens ook voor het overige administratieve werk dat nu wordt gedaan met het bestaande TMS. Dat systeem is inmiddels erg traag geworden door de hoeveelheid data. Als we straks werken met Navitrans bespaart dat zo een paar uur per persoon per dag. Die uren kunnen worden gestoken in ander werk. Op die manier kan ook op andere afdelingen met dezelfde mensen de groei nu en in de nabije toekomst worden opgevangen. Dat zijn besparingen die je meteen kunt omzetten in het genereren van meer omzet.”

 

Opleiden


Na uitgebreide demo’s was het de betrokkenen bij Mandersloot wel duidelijk dat het beter zou zijn om naast het TMS Navitrans tegelijk ook ORD te implementeren. Dat verzwaart het implementatietraject aanzienlijk, maar de organisatie

hoeft maar één keer te veranderen. “Het implementeren van dergelijke belangrijke systemen betekent namelijk ook een volledig andere manier van werken binnen de gehele organisatie”, zegt Groothuis. “Alle procedures moeten daardoor worden herzien en beschreven. Wel is het goed om nu ook meteen alles goed neer te zetten, zodat het bedrijf helemaal klaar is voor de toekomst.” Op dit moment zit Mandersloot in de fase dat beide systemen zijn geïnstalleerd en worden geconfigureerd. Komende weken wordt er gedraaid met verschillende proefcases en moet een honderdtal medewerkers worden getraind om met de nieuwe systemen te kunnen werken. Die medewerkers komen vanuit de diverse landen naar het hoofdkantoor in Scherpenzeel waar speciaal daarvoor een leslokaal is ingericht. “Deze zogenoemde key-users gaan dan op hun beurt ook weer mensen opleiden. Zo zorgen we ervoor dat iedereen die met deze systemen moet werken, weer helemaal bij is qua kennis.” De trainingen worden gegeven door Groothuis en Dornbos, en mensen van Ortec en Rainbow Solutions.

 

Koppelingen


Voor het koppelen van de systemen ORD en Navitrans hebben Ortec en Rainbow Solutions gezamenlijk een interface gebouwd. Ook de Transics-boordcomputers en de onlangs geïmplementeerde emballagesoftware Avalanche van Bexter, waar veel opdrachtgevers mee werken, zullen door middel van een interface aan respectievelijk ORD en het TMS worden gekoppeld. In navolging van Nederland zullen ook alle buitenlandse Manderslootvestigingen met de boekhouding gaan draaien op het centrale systeem van Mandersloot in Scherpenzeel. Wel zullen voor die landen aparte databases worden opgezet en aanvullend zal door een zorgvuldig geselecteerde lokale partner de betreffende Microsoft Dynamics NAV-lokalisatie worden geïnstalleerd in verband met lokale wet- en regelgeving voor de boekhouding. “Door nu alle vestigingen op één platform te ontsluiten zijn we er zeker van dat we ook op de lange termijn als Mandersloot group optimaal kunnen presteren en de klanten optimaal bedienen”, zegt Groothuis. “Rijden van a naar b kan immers iedereen. Wij willen de focus leggen op kwaliteit, service en dienstverlening, waardoor we op de lokale markt onszelf kunnen blijven onderscheiden.” Behalve in software heeft Mandersloot het afgelopen jaar overigens ook veel geïnvesteerd in hardware, offsite-backups en redundancy. Groothuis: “Al met al hebben we het hier over een gigantische investering. Het is veel geld dat moet worden terugverdiend, maar de investering is nodig om ons door te kunnen blijven ontwikkelen en 24/7-beschikbaarheid te hebben over de informatie.”

 

 

terug naar nieuws